Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

7/27/2021

Αναδρομικά: Η πληρωμή σήμερα - στην αναμονή η απόφαση του ΣτΕ

 

Αναδρομικά: Η πληρωμή σήμερα - στην αναμονή η απόφαση του ΣτΕ
Αναδρομικά και αυξήσεις στις συντάξεις θα δουν σήμερα ορισμένοι συνταξιούχοι, ενώ όλοι περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά στις επικουρικές και τα δώρα, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγήσει κουτσουρεμένα αναδρομικά.

Σήμερα αναμένεται ότι θα δοθούν αυξήσεις και αναδρομικά στους νέους συνταξιούχους (μετά το 2016) και το φθινόπωρο στους παλιούς. Οι αυξήσεις των ανταποδοτικών κύριων συντάξεων (νόμος Βρούτση) έως 11,8% θα είναι από 12 ευρώ για όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν με 30,1 έτη ασφάλισης έως και 252 ευρώ για όσους έχουν 40 έτη ασφαλιστικού βίου. Τα αναδρομικά αφορούν το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019.

Οσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά (περίπου 50.000 δικαιούχοι) και έχουν 30 και περισσότερα έτη ασφάλισης θα λάβουν αυξήσεις και αναδρομικά ως εξής:

Η αρχή έγινε χθες αφού πληρώθηκαν κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Σε όσους συνταξιούχους έχουν 30ετία θα καταβληθούν και οι αυξήσεις που προβλέπει ο νόμος Βρούτση.

Με εμβόλιμη πληρωμή σήμερα 27 Ιουλίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Σήμερα θα καταβληθούν επίσης οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Οσοι έχουν πάνω από 30,1 έτη ασφάλισης θα λάβουν διπλή αύξηση.

Στις 28 Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ). Οσοι έχουν πάνω από 30,1 έτη ασφάλισης θα λάβουν διπλή αύξηση.

Στις 29 Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ΔΕΗ. Στην πληρωμή αυτή 10.800 συνταξιούχοι Δημοσίου που έλαβαν τις αυξήσεις του νόμου Βρούτση τον Ιούνιο θα λάβουν και τα αναδρομικά που δικαιούνται από τον Οκτώβριο του 2019.

Για την πληρωμή των αναδρομικών σε 150.000 παλαιούς συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τον Μάιο του 2016 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Σελίδες