Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

10/28/2021

Θεσσαλονίκη: Στρατιωτική παρέλαση 60 λεπτών – Με μάσκες οι θεατές

 

Έπειτα από δύο χρόνια θα έχουμε ξανά παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου, με αυστηρά όμως μέτρα λόγω κορονοϊού.

Έτσι, η φετινή στρατιωτική παρέλαση, θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα έχει διάρκεια μίας ώρας, ενώ θα γίνει μόνο με στρατιωτικά τμήματα, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην πόλη βαίνει αυξανόμενος το τελευταίο διάστημα. Μόνο χθες, επιβεβαιώθηκαν 602 νέες μολύνσεις.

Επιπλέον και όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας:  «Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι». Ωστόσο «όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους».

Από την δοκιμαστική πτήση πριν από την παρέλαση

Στη μεγαλοπρέπεια του εορτασμού θα συμβάλλουν και φέτος οι σχηματισμοί της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι Θεσσαλονικείς θα δουν το θρυλικό αεροσκάφος «Spitfire», το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Συμμαχικές Δυνάμεις στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και τα F-16 της ομάδας «Ζευς», που στέλνουν κάθε χρόνο μήνυμα ενότητας και ετοιμότητας από τη Θεσσαλονίκη.

Συμμετέχοντας στους εορτασμούς, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, στο λιμάνι της πόλης έχει καταπλεύσει και το «USNS YUMA», πλοίο τύπου καταμαράν του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να συμμετάσχει συμβολικά στους αυριανούς εορτασμούς, προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη.

Σελίδες