Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

10/28/2021

Στο Τζάνειο η Ανακρίτρια για τον τραυματία Ρομά – Αρνήθηκαν τις κατηγορίες για ανθρωποκτόνο δόλο οι επτά αστυνομικοί

 



Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση των επτά αστυνομικών και των δύο ανηλίκων Ρομά.

Ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος των απολογιών των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο από αστυνομικά πυρά ενός νεαρού Ρομά και τον τραυματισμό ενός ακόμα.

Εν τω μεταξύ, η Ανακρίτρια μετέβη στο Τζάνειο Νοσοκομείο για να πάρει κατάθεση από τον τραυματία Ρομά (τον τρίτο που επέβαινε στο κλεμμένο αυτοκίνητο), καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, οπότε κρίθηκε ικανός να καταθέσει.

Διαβάστε ακόμα: «Βάλαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν» – Τι είπε στην ανακρίτρια ο 14χρονος Ρομά

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος των επτά αστυνομικών Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι η «έγιναν εξαντλητικές ερωτήσεις» στους αστυνομικούς, οι οποίοι αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Θυμίζουμε ότι οι επτά αντιμετωπίζουν κατηγορίες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράβασης του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος.

Όσο αφορά τον 14χρονο Ρομά, ο οποίος παραδόθηκε και εμφανίστηκε ως οδηγός του οχήματος ο κ. Κούγιας τόνισε ότι διαφέρει ως προς το ύψος και το σωματότυπο του ατόμου που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να καταθέσουν και στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση τόσο των επτά αστυνομικών όσο και των δύο ανηλίκων Ρομά.

Σελίδες