Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

3/12/2022

Ισόβια στον δολοφόνο του Ντανιέλ ΜΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΜΟΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ 37ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ *Η «ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ», «ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ» ΤΟΝΙΣΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ *ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ 21ΧΡΟΝΟΥ

 

Ιούλιος του 2015: ένα αποτρόπαιο έγκλημα αποκαλύπτεται κοντά στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων Αγιάς. Επτά σχεδόν χρόνια μετά, καταδικάζεται σε ισόβια ένας 37χρονος οικοδόμος, για τη δολοφονία του 21χρονου εραστή της γυναίκας του.Ιούλιος του 2015: ένα αποτρόπαιο έγκλημα αποκαλύπτεται κοντά στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων Αγιάς. Επτά σχεδόν χρόνια μετά, καταδικάζεται σε ισόβια ένας 37χρονος οικοδόμος, για τη δολοφονία του 21χρονου εραστή της γυναίκας του.

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, με μια κατά πλειοψηφία απόφαση, επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας σε 37χρονο οικοδόμο που κρίθηκε ένοχος για μια ανθρωποκτονία (από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση) που διακρίθηκε για την ιδιαίτερη βιαιότητά της.


Ο 37χρονος απατημένος σύζυγος, αργά το βράδυ της 24ης Ιουλίου του 2015, μετέφερε τον 21χρονο εραστή της γυναίκας του, από τη Σωτηρίτσα, όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος, σε απόμερο χωματόδρομο κοντά στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων Αγιάς και εκεί τον σκότωσε με κάποιο αντικείμενο που δεν βρέθηκε ποτέ.
Στη συνέχεια με κλωτσιές, όπως είπε ο κατηγορούμενος χθες στο δικαστήριο, ώθησε το άψυχο σώμα του 21χρονου ομοεθνή του σε παρακείμενο ρέμα, όπου το περιέλουσε με πετρέλαιο και στη συνέχεια το έκαψε, στα άκρα και στη γεννητικά του όργανα. Στη συνέχεια διέφυγε στη χώρα του, την Αλβανία, όπου εκεί ομολόγησε το φονικό στη γυναίκα του, αλλά και σε άλλους ομοεθνείς του.
Η δίκη συνεχίστηκε χθες με τον 37χρονο κατηγορούμενο να ξεκινά την απολογία του γονατίζοντας μπροστά στους δικαστές ζητώντας συγγνώμη από τους ίδιους, αλλά και από την οικογένεια του αδικοχαμένου σερβιτόρου, για να ολοκληρωθεί αργά χθες το μεσημέρι, με το ΜΟΕ να τον κηρύσσει παμψηφεί ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά πλειοψηφία (5-2), να απορρίπτει τρίτο ελαφρυντικό (σ.σ. τα άλλα δύο απορρίφθηκαν ομόφωνα) και επί της ποινής τέλος, κατά πλειοψηφία (5-2), να επιβάλει ισόβια κάθειρξη (σ.σ. τα μειοψηφούντα μέλη πρότειναν κάθειρξη 15 ετών).
Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας κατέρριψε τον βασικό ισχυρισμό του καθ' ομολογίαν δολοφόνου, ότι δηλαδή δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 21χρονο, αλλά «θόλωσε» όταν τον προσέβαλε ο νεαρός εραστής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η «ανθρωποκτονία ήταν προμελετημένη» και πως ο δράστης «ενήργησε με καθαρή σκέψη».
«ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ»
Μετά από διακοπή, η δίκη συνεχίστηκε χθες με την κατάθεση του πατέρα της 29χρονης πρώην συζύγου που φέρεται να αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου, αφού όπως τονίστηκε στο δικαστήριο ο 21χρονος δεν ήταν ο μοναδικός της εραστής.
Ο μάρτυρας εξήρε τον χαρακτήρα του γαμπρού του και κατηγορουμένου, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η κατάθεση της αδελφής του.
«Δεν είχα σκοπό να γίνω φονιάς και να καταστραφεί η οικογένειά μου, σκοπός μου ήταν να μάθω την αλήθεια. Ήταν η κακιά στιγμή, η κακιά η ώρα, ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη από τη μάνα» τόνισε απολογούμενος ο 37χρονος που γονάτισε μπροστά στους δικαστές, ζητώντας επίσης συγγνώμη και από τους ίδιους. Ο 37χρονος τόνισε επίσης ότι «για να σώσει την οικογένειά του και τα παιδιά του», κατέγραφε στο κινητό του ομολογίες εραστών της πρώην γυναίκας του για να αποδείξει την ενοχή της. Αυτός, όπως είπε, ήταν και ο σκοπός της συνάντησής του με τον 21χρονο. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν αργά το βράδυ της 24ης Ιουλίου 2015, ανέμενε τον 21χρονο να σχολάσει από την ψαροταβέρνα στη Σωτηρίτσα όπου δούλευε και του ζήτησε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Έτσι, τον μετέφερε στους Αγίους Αναργύρους εκεί που, όπως τόνισε χθες, «στο αυτοκίνητο μιλούσαμε ωραία για δύο ώρες», διάστημα όπου ο άτυχος Ντανιέλ δέχτηκε τηλεφωνική κλήση και συνομίλησε με τον πατέρα του, ο οποίος τον αναζητούσε γιατί αργούσε να επιστρέψει το σπίτι.
Ο 37χρονος δήλωσε πως προκλήθηκε από τα λεγόμενα του νεαρού εραστή, για τη γυναίκα του και την κόρη του και «θόλωσα, τρελάθηκα, του έδωσα μπουνιές, είχα μίσος» όπως είπε.
«Δεν θυμάμαι με τι τον χτύπησα» πρόσθεσε, για να παρατηρήσει η πρόεδρος του ΜΟΕ «δεν θυμόσασταν τότε, τώρα αποκλείεται να μην θυμάστε».
«Δεν θυμάμαι τι έκανα, δεν ήξερα τι έκανα» πρόσθεσε. Η πρόεδρος επέμεινε «τι έγινε με αυτό το εργαλείο που τον χτυπήσατε; Είχε μια τρύπα στο κεφάλι, από πάνω μέχρι πίσω...».
«Μετά» πρόσθεσε ο κατηγορούμενος «τον έριξα με τις κλωτσιές στο ρέμα, του έριξα υγρό για να του κάψω τα χέρια και τα όργανα». Και κατέληξε σημειώνοντας ότι μετά τη δολοφονία «πήγα στη Χάλκη και το απόγευμα την άλλη ημέρα έφυγα στην Αλβανία. Ήθελα να σώσω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, δεν τον ήξερα εκείνο το βράδυ τον γνώρισα, η κακιά η ώρα».
Με εφέτη να παρεμβαίνει ρωτώντας τον δράστη, γιατί αφού είχε και άλλες μαρτυρίες εραστών πως τον απατούσε η γυναίκα του «τι χρειαζόταν μία ακόμα μαρτυρία» και «πήγε να συναντήσει και τον 21χρονο». Ο 37χρονος επανέλαβε πως συγκέντρωνε αποδείξεις, καταγράφοντας τις δηλώσεις ομολογίας πρώην εραστών στο κινητό του και, σημειώνοντας πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 21χρονο, υπενθύμισε ότι την επομένη επέστρεψε στη Λάρισα για να παραδοθεί.
Να σημειωθεί πως το φονικό (θλον) όργανο δεν βρέθηκε ποτέ, όπως δεν βρέθηκαν τα δύο κινητά τηλέφωνα του 21χρονου, ενώ ο 37χρονος, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ταυτοποιήθηκε από δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο μπουκάλι αναψυκτικού. Μπουκάλι που περιείχε πετρέλαιο με το οποίο περιέλουσε το άψυχο κορμί του 21χρονου με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί μερικώς. Σημειώνεται επίσης ότι η σορός του 21χρονου βρέθηκε την επομένη το μεσημέρι από διερχόμενο κτηνοτρόφο.
«ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΗΡΕΜΟΣ»
Εκτενή αναφορά στα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς έκανε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας σημειώνοντας πως «ο κατηγορούμενος έπληξε με θλον όργανο» τον 21χρονο και από τα χτυπήματα στο κεφάλι, επήλθε ο θάνατος και στη συνέχεια «έσυρε τη σορό εντός παρακείμενου ρέματος, τον περιέλουσε με πετρέλαιο και τον έκαψε για να εξαφανίσει τα ίχνη της εγκληματικής του δράσης».
Το ίδιο βράδυ επικοινώνησε με ομοεθνείς του «και ομολόγησε την ανθρωποκτονία, αναχώρησε για την Αλβανία όπου εξιστόρησε στη σύζυγο» τα γεγονότα.
«Αποφάσισε να εκτελέσει τη δολοφονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» τόνισε η εισαγγελέας και καταρρίπτοντας τον βασικό ισχυρισμό του δράστη ότι «δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση», τόνισε πως «η εγκληματική πρόθεση» προκύπτει από το μέσο (θλον όργανο), την απόσταση που κατάφερε τα πλήγματα, τη σφοδρότητα και το μέγεθος των τραυμάτων στο κεφάλι του θανόντα, ότι είχε φροντίσει να αγοράσει αυτοκίνητο παραμονές του φονικού με το οποίο διέφυγε στην Αλβανία, να προμηθευτεί πετρέλαιο για να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος, είχε φροντίσει να ανακοινώσει την πρόθεσή του, είχε φροντίσει να ενημερωθεί για το ωράριο εργασίας του θύματος το οποίο και ανέμενε, ενώ επέλεξε και τη διαδρομή, καθώς στο ξωκλήσι είχε εκτελέσει οικοδομικές εργασίες και τέλος, από τη ζηλοτυπία.
«Η ανθρωποκτονία ήταν προμελετημένη, ενήργησε με καθαρή σκέψη» κατέληξε η εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή του, με το ΜΟΕ να τον κηρύσσει παμψηφεί ένοχο.
Νωρίτερα, η πολιτική αγωγή συντασσόμενη με την εισαγγελική πρόταση, ζήτησε ενοχή του κατηγορουμένου όπως πρωτόδικα, με την υπεράσπιση -επί των ελαφρυντικών- να καλεί το δικαστήριο να μην οδηγηθεί σε αναιρετέα απόφαση. Υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει εκδοθεί σε βάρος του κατηγορουμένου αμετάκλητη απόφαση, για την περίοδο μετά το έγκλημα, απόφαση που επικαλέστηκε η εισαγγελέας.
Αφορμή, μετά και την εισαγγελική πρόταση για απόρριψη όλων των ελαφρυντικών, αποτέλεσε η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μετάνοιας, ενώ κατά πλειοψηφία (5-2) απορρίφθηκε το αίτημα για αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς, μετά το έγκλημα ακόμη και κατά την κράτηση στις φυλακές.
Τέλος, το Δικαστήριο επέβαλε κατά πλειοψηφία (5-2) την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ οι δύο διαφωνούντες πρότειναν ποινή κάθειρξης 15 ετών. Υπενθυμίζεται πως ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος, το 2016, πρωτόδικα από το ΜΟΔ Βόλου είχε επίσης καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Σελίδες