Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

5/24/2022

Όσα φέρνει η ώρα (τράκα) … δεν τα φέρνει ο χρόνος…

 

αστυνομικες ιστοριες
Εύθυμη κοινωνικοαστυνομική ιστορία. Γράφει ο  ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ- Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

 

Κυριακή απόγευμα και σε δ/ση της πόλης ”στουκάρανε” δύο Ι.Χ.Ε. αυτ/τα στα οποία ξεχωριστά επέβαιναν δύο ζευγάρια . Με το ”μπάμ” οι άνδρες οδηγοί των αυτ/των κατέβηκαν κάτω για εξηγήσεις, αφού ο ένας παραβίασε ρυθμιστική πινακίδα .

Λόγο στο λόγο οι οδηγοί ήλθαν στα χέρια, ενώ στο ρυθμό μπήκαν και οι συνεπιβαίνουσες κυρίες. Μέχρι να φθάσει το ανακριτικό όχημα της Τροχαίας που ειδοποιήθηκε από διερχόμενους οδηγούς ο χώρος της σύγκρουσης έμοιαζε με ”δελφινάριο” αφου οι κλωτσιές, οι μπουνιές, τα γνωστά κοσμητικά επίθετα και οι τσαντιές ”πήγαιναν σύννεφο”.

Οι άλλοι διερχόμενοι οδηγοί προσπάθησαν να τους χωρίσουν μέχρι να φθάσει το όχημα της Τροχαίας και αφού τα αυτ/τά τους ακινητοποιήθηκαν στην άκρη της οδού, οδηγήθηκαν όλοι μαζί ”σαν μια χαρούμενη οικογένεια” στο Τμήμα Τροχαίας και στη συνέχεια στο Αστυν. Τμήμα γιατί αμοιβαία υποβλήθηκαν μηνύσεις για εκατέρωθεν εξυβρίσεις, απειλές και πρόκληση σωματικών βλαβών .

Εκεί άρχισε να φαίνεται ”στον ορίζοντα” κάποια εμπλοκή. Η μία από τις κυρίες ήταν παντρεμένη και ”να το πρόβλημα’, ενώ η ίδια ήθελε με κάθε τρόπο να αποχωρήσει, ”μάταια” γιατί η άλλη κυρία της είχε υποβάλει μήνυση και με τη διαδικασία του αυτοφώρου δεν μπορούσε να φύγει χωρίς την προβλεπόμενη δικονομική διαδικασία .

Η ώρα περνούσε , λόγω σύνταξης της δικογραφίας από τον αξ/κό υπηρεσίας και την ”βιαστική” κυρία την ”είχανε μαζέψει τα φίδια”.

Κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνό της από τον σύζυγό της ο οποίος ήθελε να μάθει τον λόγο της αργοπορίας της. Η ίδια τότε αναγκάσθηκε να του πεί ότι ”ήταν με παρέα φιλοξενούμενη στο ….police resort ”. Οι φωνές του συζύγου ακούσθηκαν μέχρι την ….Ιερουσαλήμ.

Μετά από κάποια ώρα καταφθάνει στο Τμήμα αλλόφρων ο σύζυγος από γειτονική πόλη διαμονής τους, συνοδευόμενος από τον αδελφό του και την συναντά στο γραφείο του Αξ/κού υπηρεσίας μαζί με όλη την …. χαρούμενη παρέα. Εκεί ακολουθεί ο παρακάτω ”ευγενικός” διάλογος.

—– Που είσαι μωρή . Τι θες εδώ μέσα και ποιοι είναι όλοι αυτοί ; Μου είπες πως θα πήγαινες να επισκεφθείς τη θεία σου την Κούλα στο Νοσοκομείο . Εδώ είναι νοσοκομείο, η Αστυνομία; γιατί θα σαλτάρω.

—– Να σου εξηγήσω Σταύρο μου .

—– Τι να μου εξηγήσεις βρε……. Ποιος είναι αυτός εδώ ο τύπος ; Ο γκόμενός σου μωρή ; Θα σε σκίσω.

—-  Όχι, όχι Σταύρο μου, όχι λιοντάρι μου, δεν είναι αυτό πού νομίζεις.

—– Τι είναι ρε που νομίζω ;

—– Να Σταύρο μου ο κύριος από εδώ φιλοτιμήθηκε να με πάει στο Νοσοκομείο και έτσι κατά τύχη βρέθηκα στο αυτ/τό του που τράκαρε με τον άλλο κύριο που κάθεται εκεί πέρα.

—– Τι είναι μωρέ αυτά που μου ”τσαμπουνάς” ; Αυτός δεν είναι που την περασμένη Δευτέρα σε είδε ο Μάκης να σε αφήνει με το αυτ/τό του και όταν σε ρώτησα μου είπες τα ίδια, ότι τυχαία σε μετέφερε και ότι δεν τον ήξερες ; Θα με ”κράξει” τώρα όλη η …… αγορά . Εγώ ο Σταύρος με δύο μέτρα μουστάκι που δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου να γίνω κερατάς, το κέρατό μου, να γίνω εγώ ο Σταύρος …. ζαρκάδι ;

—– Όχι, όχι παλληκάρι μου. Αυτή η ”οχιά” πριν λίγο σου είπε επίτηδες ψέματα γιατί μαλώσαμε στο τρακάρισμα

—— Ποια λες καλέ οχιά.. Βρε ”μπάζο”, αν δεν φιλιόσασταν στο αυτ/το  δεν θα τρακάραμε. Αμ’ βέβαια τώρα σου βγήκαν ξινά τα …σορόπια.

—– Τι ακούω μωρή. Εγώ από λιοντάρι ,έγινα … λιονταρίνα. Τώρα θα δεις.

….. Αμέσως άρχισε να ”περιποιείται” τη γυναίκα του . Τότε αστραπιαία  παρεμβαίνει ο ”τύπος” και ”ρίχνει ένα ξεγυρισμένο  κροσέ” στο …. εξαπατημένο συζυγικό λιοντάρι την ώρα που το ”λιοντάρι” βαρούσε τη γυναίκα του….

Βλέποντας ο αδελφός του που τον συνόδευε ότι ο συνοδός της νύφης του έριχνε ”κλωτσομπουνίδι” στον αδελφό του,τ ου επιτίθεται και το γραφείο του Αξ/κού υπηρεσίας έγινε … ρώσικη σαλάτα, η αλλιώς του ”Κουτρούλη ο γάμος”….

Το άλλο ζευγάρι καθόταν στον καναπέ και …. απολάμβανε το ”ματς” με ενδιαφέρον σαν σε ελληνική σατυρική επιθεώρηση. Οι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες προσπάθησαν να παρέμβουν και με τη συνδρομή και άλλων συναδέλφων τους από άλλη υπηρεσία κατάφεραν να ….αποκαταστήσουν τη τάξη.

Από την Ελληνορωμαική πάλη και την πυγμαχία που ”παίχθηκε”, η ”συγκομιδή” ήταν πλούσια σε …αποτελέσματα. Ένα σκισμένο φρύδι, δύο μελανιασμένα μάτια , ένα σκισμένο πουκάμισο, ένα βγαλμένο δόντι, μία ξεριζωμένη φούντα μαλλιά, μώλωπες, πρησμένα μάγουλα και …. τρία κομμένα κουμπιά υπηρεσιακού υποκαμίσου αστυνομικού….

Την ”πέτρα του σκανδάλου” την μετέφεραν οι αστυνομικοί σε άλλο γραφείο για λόγους ασφαλείας και τους τρείς άνδρες [απατημένος, αδελφός του και εραστής] στη …. σουίτα των κρατητηρίων, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα…..

Η δικογραφία πλέον θα έπαιρνε ώρες μέχρι την επομένη που οδηγήθηκαν όλοι σαν σε εκδρομή, στον Εισαγγελέα υπηρεσίας . Άγνωστη η πορεία όλων στη συνέχεια. Τελικά «ενός κακού μύρια έπονται».

ΣΗΜ. Τα ονόματα δεν είναι πραγματικά.

Σελίδες