Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

9/26/2022

Αποφυλακίζεται ο αστυνομικός που εξέδιδε 19χρονη στην Ηλιούπολη

 

Με το ένα πόδι εκτός φυλακής λόγω… αργοπορίας της Δικαιοσύνης είναι ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι κακοποιούσε και εξέδιδε μια 19χρονη κοπέλα σε ένα διαμέρισμα – κολαστήριο στην Ηλιούπολη.

Ο 39χρονος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2021 και μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε κριθεί προφυλακιστέος. «Η Ελληνική Δικαιοσύνη «δεν βιάζεται» να ορίσει δικάσιμο για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια Εισαγγελέως Εφετών για να κάνει πρόταση επί εφέσεως κατηγορουμένου και τα πράγματα κινούνται …αργά» αναφέρει σε επιστολή της η δικηγόρος της 19χρονης Αντωνία Λεγάκη. «Στην προκειμένη περίπτωση, το κορίτσι που βλέπει συχνά τους βασανιστές του στην τηλεόραση να τη συκοφαντούν σε φιλόξενες για εκείνους εκπομπές, εκτός της επανάληψης του τραύματος, δέχεται συνεχώς απειλές για τη ζωή της. Τουλάχιστον δύο φορές απευθυνθήκαμε στην Ανακρίτρια καταγγέλλοντας συγκεκριμένες απειλές!» συνεχίζει στην επιστολή της η ποινικολόγος προσπαθώντας να περιγράψει τον κίνδυνο που θα διατρέξει η κοπέλα σε περίπτωση που παρέλθει το 18μηνο και δεν οριστεί η δίκη για τον κατηγορούμενο ο οποίος την εξέδιδε σε διάφορα ξενοδοχεία ενώ την χτυπούσε συστηματικά.

Η κ. Λεγάκη «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» και θέτει προ των ευθυνών της την Δικαιοσύνη λέγοντας ότι «είναι σαφές πως στην περίπτωση αποφυλάκισης των κατηγορουμένων πριν από τη δίκη τους, ο κίνδυνος για τη ζωή της θα είναι άμεσος. Το κορίτσι ζει με το φόβο. Αποφυλάκιση σημαίνει άμεσος κίνδυνος ζωής ή εκβίαση για σιωπή. Αυτό θα το επιτρέψει η Δικαιοσύνη;». Στην επιστολή της καταλήγει αναφέροντας την πρακτική που ακολουθούν πολλές φορές οι δικαστικές αρχές. «Για τους παροικούντες βέβαια την Ιερουσαλήμ, είναι γνωστό, ότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που η προδικασία φαίνεται να αργοπορεί, η Εισαγγελία διαχωρίζει τα πλημμελήματα και τα δικάζει κατά προτεραιότητα, ώστε οι κατηγορούμενοι να παραμένουν πλέον στη φυλακή ως κατάδικοι χωρίς να συντρέχει περίπτωση αποφυλάκισης. Μόνο στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έγινε κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα όλοι οι κατηγορούμενοι να αποφυλακιστούν με την εκπνοή του 18μήνου και δικάζονταν επί πενταετία ελεύθεροι».

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Σελίδες