Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

9/26/2022

Η χασισοφυτεία του Ολύμπου και οι αξιωματικοί της “περιφέρειας”

 

Η παρουσίαση της μεγάλης επιτυχίας της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, με την ανακάλυψη της χασισοφυτείας «μαμούθ», σε απάτητη πλαγιά του Ολύμπου, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μπορεί να μην είναι συνήθης επικοινωνιακή πρακτική της ΕΛ.ΑΣ., αλλά δεν αποτέλεσε και έκπληξη.

Η τιμητική πρόσκληση προς τον Γενικό Διεύθυντη Θεσσαλίας και τους αξιωματικούς τους, στην έδρα της Αστυνομίας για την παρουσίαση της υπόθεσης, προφανώς αντανακλά την συνολική εικόνα που έχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Αρχηγός του σώματος Κώστας Σκούμας προς για την συγκεκριμένη Γενική Διεύθυνση και τις επιτυχίες που έχουν καταγράψει τα στελέχη της τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη μεγάλη χασισοφυτεία που ξηλώθηκε στην Θεσσαλία.

Ο Γενικός Περιφερειακός Διεύθυντης Αστέριος Μαντζιώκας, αξιωματικός με μακρά πορεία και …εγνωσμένης αποτελεσματικότητας, αλλά παράλληλα σεμνός και αθόρυβος αξιωματικός, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης στην Κατεχάκη ήταν λιτός, περιγραφικός και δεν ξέχασε σε καμία περίπτωση να αναφέρει πως η επιτυχία αυτή ήταν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς του συνόλου των αστυνομικών που ασχολήθηκαν. Το ίδιο  σοβαροί και ακριβείς στις απαντήσεις τους και οι αξιωματικοί που τον συνόδευαν.

Η απόφαση της ηγεσίας να γίνει η παρουσίαση μια «περιφερειακής»  υπόθεσης στην Αθήνα μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Διότι πέραν του …κράτους των Αθηνών υπάρχει μια άλλη αστυνομία που παράγει εξαιρετικά στελέχη και αυτά πρέπει να φαίνονται. Όχι για αυτά καθαυτά τα πρόσωπα αλλά για το έργο τους.

Έργο για το οποίο και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή στα social media τους συνεχάρη αναφέροντας:

«Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ., που για άλλη μια φορά επέδειξε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα στη μάχη για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην ορεινή περιοχή του ανατολικού Ολύμπου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 5.052 δενδρύλλια κάνναβης. Χθες, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 173 κιλά και 450 γραμμάρια κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά.

Έρχονται να προστεθούν σε μία μεγάλη σειρά επιτυχιών της Δίωξης Ναρκωτικών τους τελευταίους 12 μήνες: εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 39.555 δενδρύλλια κάνναβης, 5,5 τόνοι χασίς, περισσότερα από 220 κιλά οπιούχων (ηρωίνη και μορφίνη), σχεδόν 500 κιλά και χιλιάδες χάπια διεγερτικών (κοκαΐνη και έκσταση κτλ) και σχεδόν 800 χιλιάδες δισκία ναρκωτικών φαρμάκων.

Συνεχίζουμε αποτελεσματικά».

Του Θάνου Σωτήρη

Σελίδες