Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

9/26/2022

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS: ΑΘΩΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

 


Μια ακόμα απόφαση – πρόκληση για την κοινή γνώμη εξέδωσε η ελληνική δικαιοσύνη! Ποια είναι αυτή; Η απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, του Μιχάλη Χριστοφοράκου κι άλλων 19, για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Με συνοπτικές διαδικασίες και σε μια συνεδρίαση που δεν κράτησε ούτε 15 λεπτά, ο πρόεδρος στη δίκη για μαύρα ταμεία της Siemens, ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά, την αθώωση και οριστική απαλλαγή από κάθε κατηγορία όλων των κατηγορουμένων με πρώτο και καλύτερο τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Ήταν γνωστό εδώ και πολλούς μήνες ότι ο πρόεδρος θα “έτρεχε” τη δίκη με γοργούς ρυθμούς δεδομένου ότι την άλλη εβδομάδα αναλαμβάνει νέο ρόλο αναβαθμισμένο στον Άρειο Πάγο.

Να  σημειώσουμε, ότι πριν μερικούς μήνες είχε αποβληθεί ο ΟΤΕ από τη δίκη (!). Επίσης, χρήματα και κινήσεις είχαν βρεθεί σε λογαριασμούς ΟΤΕτζήδων για τις οποίες σήμερα ο πρόεδρος του δικαστηρίου προσπάθησε να δικαιολογήσει λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν αποδείχθηκε οτι τα χρήματα αυτά επηρέασαν την οικονομική περιουσιακή κατάσταση των κατηγορουμένων, ούτε επηρέασαν την εκτέλεση της σύμβασης!

Αν υπάρχει κάποιος σοβαρός εισαγγελέας θα πρέπει να ζητήσει αναίρεση της απόφασης. Είναι εξωπραγματική. Ούτε στη Γερμανία δεν το πιστεύουν!

Εκτός από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, απαλλάχθηκε επίσης το πρώην στελέχοε της Siemens Hellas Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ καθώς και πρώην στελέχη του ΟΤΕ μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Σκαρπέλης και τα πρώην τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ.

Το δικαστήριο απάλλαξε τους 20 κατηγορούμενους που είχαν προσφύγει στο Εφετείο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα και κατ´ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους λόγω παραγραφής για το διάστημα μέχρι 26 Σεπτεμβρίου 2002 και τους αθώωσε είτε κατά πλειοψηφία 4-1 είτε ομόφωνα είτε λόγω αμφιβολιών για τις υπόλοιπες πράξεις που αντιμετώπιζαν.

Στο σύντομο σκεπτικό που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε ότι δεν αποδείχθηκε ή δημιουργήθηκαν αμφιβολίες για την παράνομη αύξηση της περιουσίας των στελεχών του ΟΤΕ.

Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Καραβέλας που φυγοδικεί από το 2009 δεν είχε καταθέσει έφεση ενώ ένας εκ των 22 καταδικασθέντων πρωτοδίκως έχει αποβιώσει.

Αναλυτικά, η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου
Μιχαήλ Χριστοφοράκος: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Πρόδρομος Μαυρίδης: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Αλέξανδρος Αθανασιάδης: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Karl Friedrich Eduard PIERER Von ESCH: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Thomas GANSWINDT: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Jörg Michael KUTSCHENREUTER: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Reinhard Herbert SIEKACZEK: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Wolfgang Paul Wilhelm RUDOLPH: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα

Heinz Wolfgang Ernst Keil Von JAGEMANN: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Franz Joseph RICHTER: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Γιώργος Σκαρπέλης: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

Νικόλαος ΝΙΝΤΟ: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

Γιώργος Αργυρόπουλος: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

Δημήτριος Κουβάτσος: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Παναγιώτη Νικάκη: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου)

Γιώργος Καλδής: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Αλέξανδρος Λέτσας: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Φάνης Λυγινός: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Jean Claude OSWALD: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος

Μάρθα Δημητριάδη-Καραβέλα: Αθώα.

Σελίδες