Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

10/02/2022

Ορίστηκε η δίκη! Η πρόταση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη που στέλνει στο εδώλιο για υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ τον λογιστή του εφοπλιστή Μιχάλη Μπουδούρογλου.

 



Για την υπόθεση αυτή σας έχουμε ενημερώσει με εκτενές ρεπορτάζ! Έφτασε η ώρα της δίκης και επανερχόμαστε. Τον Απρίλιο του 2018 ο κατηγορούμενος φέρεται να εκδήλωσε την επιθυμία να παραιτηθεί από τις εταιρείες του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου, επικαλούμενος αυτόνομη δραστηριοποίηση στο χώρο της ναυτιλίας.


Όταν αποχώρησε το φθινόπωρο του ίδιου έτους, έγινε έλεγχος στην εταιρεία «Crewcare Inc.» από τον οποίο, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, «προέκυψε ότι οι πληρωμές που έχει πραγματοποιήσει η εγκαλούσα προς την εντολοδόχο εταιρία, για δαπάνες πληρωμάτων πλοίων, με τις οδηγίες, εντολές και εγκρίσεις του κατηγορούμενου, ουδόλως συνέπιπταν με τις πραγματικές δαπάνες των πληρωμάτων της και τα λοιπά πραγματικά λειτουργικά της έξοδα, αλλά αντιθέτως υπήρχε μεταφορά σημαντικών χρηματικών της ποσών προς την εταιρεία με την επωνυμία «Crewcare Inc.», για δαπάνες· που δεν είχαν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων και τελικώς τα χρήματα αυτά παρανόμως τα ιδιοποιήθηκε ο κατηγορούμενος».


Ο πρώην λογιστής αρνείται τα πάντα. Υποστηρίζει μεταξύ άλλων:ότι έχει λάβει τα ποσά για τα οποία κατηγορείται [άνω των 4 εκ. ευρώ], χωρίς αυτά να αποτελούν προϊόν υπεξαίρεσης, αλλά συμφωνηθείσα επιπλέον [«extra»] αμοιβή του, της τάξης του 1 εκ. ευρώ ετησίως [«μαύρα»], πλέον των 300.000 ευρώ ετησίως που λάμβανε ως αμοιβές επίσημες και ανεπίσημες.

ότι οι οφειλές προς αυτόν εκατομμύριων ευρώ, μέσω της παραπάνω εντολοδόχου εταιρείας αποδεικνύεται περίτρανα από τις ανεπίσημες λίστες μισθοδοσίας προσωπικού ετών 2003 – 2004, 2011 – 2012, 2016 – 2016 και από καταθέσεις υπαλλήλων της μηνύτριας εταιρείας.


Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης που κατέθεσε στην παραπεμπτική πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο, η οποία υιοθετήθηκε λέξη προς λέξη από τους δικαστές, αντικρούει τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ως εξής:


«Κατά το χρονικό διάστημα [2015 – 2018] που επικαλείται ο κατηγορούμενος ότι λάμβανε αμοιβές [«σε μαύρα» 1 εκ. ευρώ ετησίως (πλέον των επίσημων και ανεπίσημων ληφθεισών αμοιβών και «bonus» άνω των 300.000 ευρώ ετησίως)], προκύπτει ως δεδομένη η δραματική μείωση της ναυλαγοράς.


Περί αυτού μάλιστα είναι χαρακτηριστικό το ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε ο ιδιοκτήτης αυτής στον κατηγορούμενο στις 11 Φεβρουάριου 2017 [« χρονιά που ο κατηγορούμενος, πάντα κατά τα υπ’ αυτού υποστηριζόμενα, έλαβε σχεδόν 3 εκ ευρώ από τη εταιρεία με την επωνυμία «Crewcare Inc.» σαν δήθεν ανεπίσημες αμοιβές τον»], στο οποίο απεγνωσμένα του έλεγε «ότι ο στόλος μας θα μειωθεί και άλλο και πρέπει άμεσα να μειωθεί το ετήσιο κόστος της εταιρίας μας κάτω από τα 3 εκ. δολ ΗΠΑ και «δεν με ενδιαφέρει αν πέσει η απόδοση!


Είναι ζήτημα κοινής λογικής και επιβίωσης. Σέ παρακαλώ στείλε μου τις προτάσεις σου για τις περικοπές.»


Το παραπεμπτικό βούλευμα δημοσιεύθηκε στις 22 Ιουνίου και η δίκη ορίστηκε για τις 3 Μαΐου του 2023.

Σελίδες